Bärbuskar

Bärbuskar är goda vitaminkällor och rika på antioxidanter, ett måste i trädgården

ÖVERSIKT

Smaken av solvarma, nyplockade jordgubbar

Till bärbuskarna räknar vi de klassiska buskar som krusbär, vinbär, hallon, blåbär, björnbär och vinrankor. Men också de örtartade som jordgubbar, allåkerbär, smultron och rabarber.

Det vi odlar är framför allt de vedartade bären och med fokus på E-sorterna. E-sorterna säkerställer att du som kund får friska och motståndskraftiga sorter som håller i många år.

PLANTERING & SKÖTSEL

Så tar du hand om bärbuskar

Plantering

Var noga med att rötterna inte ligger i blåst eller solsken innan plantering. Krukodlade växter skall alltid planteras på samma djup som de har vuxit i plantskolan. Klipp i rotklumpen innan plantering,  så rötterna kan ta sig ut i planterings gropen och det motverkar rotsnurr.

Skötsel

Tänk på att vattna rejält de första åren, men inte för ofta det är bättre med en rejäl rotblöta. Ett trick kan vara att vattna när det regnar. Då blir det mer vatten som går ner i marken.

Beskärning

När det gäller beskärning av bärbuskar så är det viktigt att veta huruvida busken blommar på årskotten eller tvåårskotten så man inte klipper bort förutsättningarna för bär och frukt.

KATEGORIER

Vårt sortiment av bärbuskar

1. Vaccinium corymbosum 'Goldtraube '71'

Växtsätt:

Kraftigt växtsätt. Soligt och skyddat läge i mullrik jord med lågt pH, ej på lera eller sand. Goda bär att äta direkt från busken. Zon: 1-3.

Utseende:

Mycket stora blå goda bär. Bladverket får en vacker höstfärg.

Storlek:

Höjd 1,5 m.

Bli kund

Vill du se mer av vårt sortiment?

För att se vårt fulla sortiment behöver du skapa ett konto. Det gör du enkelt här!