Köpa träd

Köpa träd hos Hallbergs Plantskolaー tryggt och smidigt

Pampiga träd visar vägen i alléer, erbjuder skugga under heta dagar och ger skydd mot regn och rusk. Hos IP Sigill-certifierade Hallbergs Plantskola kan anläggare, kyrkogårdsförvaltningar, kommuner och företag köpa friska träd som klarar det svenska klimatet. Utforska vårt breda sortiment av träd, buskar och perenner eller lägg er order direkt. Hög leveranssäkerhet och snabba svar utlovas.

Träd har kallats både stadens lungor och stadens gröna tak. De gör luften lättare att andas och utemiljön grönare. Träden ger skydd åt människor och djur ー många skulle sakna träden om de inte fanns där. Därför är det viktigt att se till att de träd som planteras står stadigt genom att köpa träd som är motståndskraftiga mot både sjukdomar och skadedjur.

För friska och starka träd ー då ska ni köpa E-plantor

Säkerställ att de träd ni planterar står emot sjukdomar och klarar det stundtals hårda nordiska klimatet genom att köpa träd som är märkta med E-planta. E-planta eller elitplanta är en kvalitetsmärkning av träd, buskar, virusfria fruktträd och certifierade bärväxter. Stiftelsen Trädgårdsodlingens Elitplantstation står bakom märkningen och det är en expertgrupp från stiftelsen som noga väljer ut de växter som får märkningen.

Fem anledningar att välja träd som är märkta med E-planta:

  1. Träden är anpassade efter det svenska klimatet vilket minskar risken för frostsprickor och andra vinterskador.
  2. Träden är provodlade på flera platser i Sverige vilket ger säkra odlingszonangivelser och korrekta växtbeskrivningar.
  3. Träden är framodlade i Sverige vilket säkerställer att träden är i takt med svenskt klimat och att miljöpåverkan blir så låg som möjligt.
  4. Träden härstammar från godkända frökällor och modersplantor vilket garanterar att ni får samma träd när ni kompletteringsplanterar eller handlar E-plantor från olika plantskolor.
  5. Träden är framodlade från ett friskt utgångsmaterial vilket ger träden bättre motståndskraft mot sjukdomar och skadedjursangrepp.

I samarbete med andra plantskolor kan Hallbergs Plantskola erbjuda ett brett utbud av träd. Vill ni köpa friska och motståndskraftiga plantor ー begär offert, lägg en order direkt eller ställ era frågor till oss. Vi har många års erfarenhet av odling och är certifierade mot IP Sigill Prydnadsväxter & Plantskola.

Så vet ni att utplanterade träd är E-plantor

Genom att köpa träd märkta med E-planta på en plantskola kan ni vara säkra på att trädet är just en E-planta. I en park eller ett grönområde är det inte lika enkelt att veta vilka träd som är E-plantor. Då kan det vara värt att veta att sedan 2016 ska träd från storlek 8 och uppåt vara chipmärkta för att få märkningen E-planta.

Chipets kod ger trädet en unik identitet och informerar om sort, grundstam, från vilken plantskola trädet härstammar och när det märkts. På så sätt minimeras risken för sortblandningar och felleveranser, det blir också enklare vid besiktning.

Köpa magnoliaträd och fruktträd online

Om våren är magnoliaträdets blommor en praktfull syn. De lila, rosa, gula eller vita blommorna lyser upp vilket grönområde som helst. I fruktlundarna ger blommande äppelträd, körsbärsträd och plommonträd löften om söta frukter till hösten.

Låt parkerna förbli en färgrik oas som avskärmar invånarna från betong och granit. Hos Hallbergs Plantskola kan ni köpa magnoliaträd och fruktträd online. Vi erbjuder inte bara träd, ni kan även köpa buskar, häckplantor, solitärer, perenner och klängväxter genom oss.

Enkelt att köpa träd online från oss

Vid Åsänden på västgötaslätten, där slätt övergår i skogs- och myrlandskap, ligger Hallbergs Plantskola. Plantskolan grundades 1962 av Ove Hallberg och är idag en av Sveriges större krukodlingar. Hos oss kan ni köpa träd online ー smidigt och säkert. Vi har djuplodande kunskap om odling, arbetar aktivt för att minska vår och kunders miljöpåverkan och genom vår certifiering mot IP Arbetsvillkor ser vi till att våra medarbetare mår bra på jobbet. Välkommen till oss när ni ska investera i träd!

Behöver ni träd till parker, entréer och trädgårdar? Tveka inte att köpa träd online från oss.